Sumem contra el coronavirus

En plena crisi sanitària del coronavirus, l’Associació Sumem engega una campanya de recollida de diners per a la compra de material i d’equips de protecció integral, que es destinarà al personal sanitari de l’hospital de Bellvitge

L’emergència sanitària provocada per la pandèmia del Covid-19, el tràgicament cèlebre “coronavirus”, ha tret el millor de la ciutadania amb nombroses iniciatives populars sorgides de la cooperació veïnal, com els grups de suport mutu a cadascun dels barris de l’Hospitalet i de tots els racons del país.

Però tot i la bona voluntat de les veïnes, no hi ha prou. Les diferents administracions no poden fer front a la magnitud de la crisi i els hospitals es troben en la majoria de casos al límit, saturats de malalts i mancats en alguns casos de material sanitari, que ha provocat el contagi de més de 4.500 sanitaris en el conjunt de l’Estat.

Un dels hospitals catalans més afectats és l’Hospital Universitari de Bellvitge, on l’absència d’EPI’s per a tots els professionals està provocant un alarmant increment en el nombre de contagis entre el personal sanitari, que aquestes setmanes ha de treballar en condicions extremes per tal d’atendre l’allau de casos de pacients infectats pel virus Covid-19. En aquest sentit, les treballadores de la Confederació General del Treball denuncien la manca de mascaretes per a tots els professionals de l’hospital, que es veuen obligats a compartir el material per torns.

Per tal de cobrir aquesta mancança i davant la impossibilitat de cobrir totes les demandes per part de les administracions, superades en bona part per l’emergència sanitària, l’Associació Sumem ha engegat una campanya a les xarxes socials per a la recollida de diners destinats a dotar al personal sanitari de l’hospital d’equips de protecció integral (EPI’s) així com de mascaretes, guants i resta de material necessari per desenvolupar amb seguretat les seves activitats de cures i atenció a les persones infectades de coronavirus i, en general, a qualsevol pacient.

En només cinc dies, la campanya de crowfunding ja ha recaptat 660 euros, que es destinaran a la compra de guants, mascaretes, ulleres i resta de material de protecció necessari per seguir lluitant contra la propagació del virus a casa nostra. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s