Les mobilitzacions independentistes a L’Hospitalet: En el punt de mira dels ultres

EL passat dissabte 16 de novembre al matí unes 500 persones es manifestaven a L’Hospitalet de Llobregat reclamant un Altre Hospitalet possible. Paral·lelament a l’estació de Renfe a Bellvitge es concentraven pacíficament unes 10 persones cridades per el Tsunami democràtic entorn a les massives mobilitzacions arreu de Catalunya contra la Repressió i la violència de l’estat espanyol, i en favor de la llibertat dels presos polítics Catalans.

1554945.jpg

Es va fer una contra-convocatòria des d’un perfil anònim de tuiter, ”l’Hospitalense”, per, com van anomenar , ”donar una càlida benvinguda” a les independentistes. Des d’aquest perfil asseguren que unes 60 persones, veïnes de L’Hospitalet, van anar a impedir la concentració pacífica. No hi ha cap testimoni gràfic d’aquest grup de persones, moltes veïnes de la zona afirmen no haber vist a cap grup d’aquestes consideracions, ni de menor tamany. Tot i així aquest comentari a la xarxes socials va assolir una quota molt alta de visualitzacions i un interès periodístic desmesurat.

Certa premsa digital ha buscat el titular de ”Hospitalet frena el Independentismo”. Un titular que si bé alimenta las necessitats de la postura unionista sobre la divisió i enfrontament de la ciutadania hospitalenca, és simplement fal·laç i basat en fets inexistents.

El preocupant no son els més de 7,5k retuits que te el fil on Hospitalense explica orgullòs com han parat l’independentisme. El preocupant és quan el el propi fil llegim que Hospitalense defineix als Independentistes com a ”Viejos i niños” i tot i així considera aquesta gent una amenaça i busca l’enfrontament directe, en pos de la llibertat de totes, afirma. En piulades d’aquest perfil podem veure com es fa una crida a aturar qualsevol acció Independentista a la ciutat.

Podríem creure que aquest fet és simplement un ”bulo” que busca la confrontació de les veïnes unes contra altres. I en part ho és, Però també busca notorietat, i ho va aconseguir, fent que #Hospitalet fos Trending Tòpic a Twitter. Trending topic per una falsa confrontació i no per una gran mobilització ciutadana amb la implicació de més de 30 col·lectius de la ciutat.

L’Hospitalet no és una ciutat majoritàriament Independentista, però que el segon grup del consistori sigui ERC i que més de 31.000 persones van votar si al Referèndum de l’1 d’Octubre deixen clar que tampoc és la ciutat ”Espanyolista” que volen fer creure certs mitjans.

No podem finalitzar aquest artícle sense preguntar-nos. Qui hi ha darrere d’aquests perfils anònims? Qui des de L’Hospitalet o des de fora vol enfrontar les seves veïnes? Acabarem veient imatges de veïnes de L’Hospitalet impedint manifestacions pacífiques de l’Independentisme?

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s