IMPUTADA L’ALCADESA DE L’HOSPITALET PER CORRUPCIÓ

El Jutjat d’Instrucció Nº 2 de L’Hospitalet ha citat com a investigada a l’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona Núria Marin, que haurà de presentar-se als jutjats el proper 9 d’Abril.

EL jutge investiga una suposada trama de desviament de subvencions dins el Consell Esportiu de L’Hospitalet. També ha sigut citat a declarar, Gerard Figueras, el Secretari d’Esports de la Generalitat, en el marc d’aquesta causa que implica delictes de malversació, prevaricació y tràfic d’influències juntamnet amb el segon Tinent d’Alcalde de l’Hospitalet, Cristian Alcázar.

El Jutjat d’Instrucció Nº2 de L’Hospitalet investiga si el Consell Esportiu de L’Hospitalet de Llobregat, a través de Cristóbal Plaza, va destinar a fins particulars i partidistes part dels fons públics que gestiona l’entitat privada que te com a objectiu la promoció de l’esport escolar.

A Cristóbal Plaza, que va dimitir com a Regidor el passat Desembre, se li atribueixen la falsificació de documents públics a l’hora de justificar les despeses de l’entitat durant la seva presidència del Consell Esportiu de L’Hospitalet. Ja han sigut detingudes 13 persones en el marc d’aquesta causa a demés de Marín, Plaza i Figueras.

Un cas de corrupció destapat des de dins

Jaume Graells,  ex-tinent d’alcalde a L’Hospitalet, va interposar una denúncia després d’acudir a Núria Marín amb les sospites de irregularitats, com ha declarat Graells, i veure com l’Alcaldessa no emprenia accions legals. Graells que ha dimitit com a Tinent d’Alcalde però no ha renunciat a l’acta de regidor ni ha abandonat la seva militancia al PSC, ha denunciat publicament com s’ha trobat d’esquenes a les seves companyes de partit, que han tancat files al voltant de la imputada Núria Marin.

Una defensa que no convenç a l’oposició

El passat 10 de desembre l’Alcaldesa Núria Marin ja va ser interrogada en el marc de la causa del COnsell Esportiu per agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional. L’Alcaldesa va anunciar després de l’interrogatori que no te cap motiu per dimitir i que demanaria a la Justicia ser citada l’abans possible.

Marin es va defensar en un compareixença pública el passat 10 de Desembre després de l’acusació de l’oposició, que acusava l’alcaldessa de no actuar en aquest cas immediatament després de rebre l’avís de Graells i no encarregar una investigació a fons de les finances de l’entitat.

Dues concentracions a la Plaça de l’ajuntament convocades per l’Alternativa d’Esquerres de L’Hospitalet i la CUP de L’Hospitalet van reunir a veïnes de la ciutat per mostrar el rebuig a la corrupció dins l’ajuntament i per demanar la dimissió immediata de Núria Marín. ERC de L’Hospitalet va anunciar que presentarà una moció de censura contra l’alcaldessa, proposta que sense una alternativa de govern factible és més un brindis al sol que un fet realitzable.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s