Conflicte Laboral a l’Hospital de Bellvitge, els sindicats es planten.

La direcció de Persones i la Direcció d’Infermeria de l’Hospital de Bellvitge va convocar una reunió el passat dijous 14 de Gener amb les delegades dels sindicats que composen la Junta de Personal. La reunió va acabar amb un posicionament unànim dels sindicats contra la proposta de la Direcció i l’abandó de la reunió per part d’una de les delegades sindicals.

Amb l’obertura de les noves urgències, es va detectar que un servei necessitava que la informació entre els diferents torns fos el màxim curosa possible i es va implementar un quart d’hora més en cada torn per a garantir la transmissió d’informació entre torns.

Amb la construcció del nou edifici, l’Hospital Delta, més conegut com a l’Hospital Covid, es traslladaran treballadores per cobrir les places necessàries.

Les Direccións de Personal i d’infermeria van comunicar a la Reunió amb la Junta de Personal que les professionals que passessin al Servei d’Urgències de l’Hospital Delta, se’ls trauria aquest quart d’hora dels seus comptadors.

Els sindicats es planten

Com ens ha informat des de la Intersindical CSC de l’Hospital de Bellvitge a L’Hora Rebel, -“Durant els mesos de pandèmia que estem immersos, els professionals que treballen a les institucions sanitàries, no hem escatimat esforços personals perquè la població estigués ben cuidada, ben atesa. Aquests esforços han deixat petjades en el nostre benestar psicològic i físic i pensavem que l’obertura d’un nou Hospital donaria una oportunitat a les direccions per recompensar aquests esforços al seu personal. Doncs no, tot al contrari, el que volien eren castigar-nos , de nou.”

Des de la CGT de l’Hospital de Bellvitge han sigut contendents assenyalant la proposta de Direcció com a una retallada de drets laborals i un retrocés de les condicions de les treballadores. Una de les delegades de la CGT va abandonar la reunió com a mostra de la seva total disconformitat amb la proposta.

Un retrocés aturat pels sindicats

Després de conèixer la proposta de la Direcció, la resposta dels Sindicats va ser unànim. Quedà la proposta rebutjada per totes les forces sindicals que formen la Junta de Personal. Però com manifesten tant la CGT com la IntersindicalCSC, no s’ha d’aturar la lluita perquè els drets de les treballadores estan en constant amenaça.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s