No Mes Blocs és posiciona sobre el reactivament del PDU Gran Via Llobregat

El passat novembre es va anunciar la sentència del TSJC que aturava el pla urbanístic PDU Gran Via-Llobregat al declarar-lo nul. El motiu va ser que el consorci de la Gran Via, entre ajuntament i Generalitat, trepitjava les competències de l’AMB.

Aquestes sentències no han aturat l’afany especulatiu del consistori hospitalenc que van anunciar junt amb la Generalitat que el reactivarien tant bon punt els hi fos possible. I així ha sigut.

El colectiu No Mes Blocs de L’Hospitalet de Llobregat s’ha posicionat avui amb un comunicat sobre el reactivament del Pla Director Urbanístic GranVia-Llobregat que va anunciar l’ajuntament i la Generalitat de Catalunya, els dos socis majoritaris del Consorci per la Reforma de la Gran Via.

Aquí podeu llegir el comunicat íntegre de No Més Blocs:

Sembla que, tot i que van anunciar el contrari, l’Ajuntament de l’Hospitalet i la Generalitat volen començar de zero. Iniciar tot el procediment per elaborar un nou pla director urbanístic. Tornem al 2015… Redactat del projecte, tramitació, aprovació inicial, exposició pública, al·legacions… Tot, de nou, d’esquenes als veïns i veïnes de la ciutat.

Igual que durant els últims 5 anys, ens trobaran davant, lluitant contra un model de ciutat especulatiu i defensant que Cal Trabal es preservi com a zona agrícola.

Sobre els suports al PDU per part de l’hospital de Bellvitge i l’ICO, en realitat donen suport només al clúster biomèdic sense entrar a valorar altres aspectes del PDU, segons els mateixos han declarat.

Precisament per tractar-se d’una zona hospitalària, els responsables dels hospitals haurien de vetllar perquè el seu entorn sigui saludable, en benefici de la salut dels malalts, i tenir en compte l’afectació mediambiental del PDU.

Un clúster biomèdic no te per que anar lligat a operacions immobiliàries multimilionàries, ni tampoc requereix d’una proximitat física. Més encara tenint en compte que els equipaments actuals són públics y les empreses de la biomedicina que l’ajuntament diu que vindran són privades y no poden fer res amb la big data (cessió de dades) de la sanitat pública si els pacients no donen el consentiment.

 L’Hospitalet de Llobregat, a 13 de gener del 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s