O obrim carrers o tanquem vides

Fotografia del carrer de Sants a Barcelona on sí han obert carrers als vianants

L’ajuntament de l’Hospitalet continua sense tallar els carrers 10 mesos després de l’inici de la pandèmia, privant així de l’espai que necessiten les veïnes.

Una promesa incomplida

Des del consistori es va anunciar amb cartelleria, titulars i missatges a les xarxes diferents talls de les principals vies per facilitar així la mobilitat de la població en el que ha sigut una època que es recordarà durant anys. Un confinament ja per si dur, però que a barris com torrassa, florida, pubilla cases ha sigut, i està sent, asfixiant i insuportable.

Dos caps de setmana i dos carrers, parcialment tallats, han sigut tot l’esforç realitzat per un consistori que com demostra constantment, viu a esquenes de la seva ciutadania. Ni tan sols l’electoralisme sembla estar sent suficient per què l’ajuntament porti endavant aquestes mesures.

Una demanda de la societat civil

Moltes han sigut les entitats i veïnes les que han sol·licitat els talls de carrers per obrir a les veïnes la via pública. I l’ajuntament ha fet cas omís d’aquestes peticions. Mesos de reclamacions diàries no han generat la més mínima empatia vers les veïnes.

L’associació de veïns de Collblanc Torrassa i la xarxa groga entre d’altres han demanat l’obertura dels carrers sense cap resposta per part de l’administració.

Un espai públic envaït

A l’Hospitalet, com ja se sap, les multinacionals privades tenen preferència vers les que vivim i fem la nostra vida a la ciutat. I això es veu ràpid, l’invasió de les nostres voreres per motocicletes, i des de fa uns anys per el que anomenen servei de bicicletes compartides, han reduït el nostre espai públic de forma considerable, i posen en risc el dret a la mobilitat de moltes veïnes.

No han sigut suficients ni les campanyes de recollida de signatures ni el propi posicionament de la Síndica de greuges de l’Hospitalet. Un altre exemple  d’aquest ús privat de l’espai públic són les terraces dels bars utilitzades com a magatzems, com en el cas de 100 Montaditos a la Rambla Just Oliveras com denuncia la Plataforma NoMobike de l’Hospitalet. El govern del PSC, però, continua mirant cap a un altre costat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s