Junts X Catalunya afiança la Corrupció de Núria Marín

Amb els vots en contra de Junts X Catalunya i el PSC ha sigut rebutjada la Moció contra la Corrupció presentada per els socis minoritaris del Govern de la Generalitat, ERC. La moció, presentada arran dels últims escàndols de corrupció al voltant del Cas Consell Esportiu a l’Hospitalet, no ha prosperat a la Diputació de Barcelona en una sessió d’aquesta cambra convocada exclusivament per a votar aquesta mesura.

L’implicació de Jordi Monrós, fins fa poc portaveu de Junts X Catalunya a l’Hospitalet, al cas del consell esportiu podria ser un motiu directe d’aquest suport al PSC dins la Diputació. Monrós va utilitzar la seva gestoria per justificar una indemnització de 47.000€ al exregidor i expresident del consell esportiu Cristóbal Plaza.

Esquerra Republicana compta amb els mateixos vots que els Socialistes a la Diputació de la Capital catalana, els vots de Junts X Catalunya són gairebé decisius en qualsevol decisió que es prengui i el suport mutu entre els actuals partits que encapçalen els  Governs de Catalunya i d’Espanya, és ja un suport històric i més quan es tracta de corrupció.

Partit Popular i En Comú Guanyem (Podemos/Comuns), han optat per la mateixa estratègia i s’han abstingut en la votació contra la corrupció. Evidencien una forta contradicció amb el posicionament d’aquestes mateixes formacions polítiques amb els seus plantejaments al Ple de l’Hospitalet i al parlament de Catalunya també en els cas dels Comuns.

La formació liderada per Ada Colau a nivell provincial s’absté. La liderada per Ana González a l’Hospitalet demana la dimissió immediata de l’Alcaldesa Núria Marín i al parlament de Catalunya, Jessica Albiach es queda a meitat de camí amb una comissió d’investigació. El suport al Govern Central del PSOE de Sánchez sembla afectar amb aquesta diversitat de posicionaments a l’espai dels comuns.

Plaza va ser president d’aquest consell durant 16 anys. 400.000€ malversats en copes, sobresous, hotels, sopars. 400.000€ que  formaven part d’una comptabilitat B no declarada al consell que porta aparellada falsificació de document públic com a càrrec dins la causa.

L’Hospitalet, segona ciutat de Catalunya, i una ciutat de segona per el PSC, tal i com l’han tractada els últims 40 anys. Continua essent expoliada. Expoliada per el govern local. Expoliada per el govern de la Generalitat. Expoliada i oblidada per el govern Estatal, com demostren les eternes promesa d’inversió en infraestructures a la ciutat.

La ciutadania de l’Hospitalet saquejada, oblidada, traïda i condemnada a l’acinament, la precarietat i a la falta total de timó en el seu benestar. I alhora el suport al PSC el #14F continua creixent.

Qui aturarà aquesta sagnia?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s