Aturem l’especulació i salvem el territori!!!


Pla de Ponent a Gavà, Pla de Llevant a Viladecans, ARE Eixample Nord al Prat de Llobregat, PDU Gran Via-Llobregat a l’Hospitalet…, gairebé mig centenar de plans de desenvolupament urbanístic (PDU) amenacen el Baix Llobregat i l’Hospitalet amb la destrucció de nombroses zones forestals i agrícoles per construir-hi 70.000 nous habitatges en una comarca i un territori ja densament massificats.

Cal recordar a mode d’exemple que els barris del nord de l’Hospitalet són els que pateixen la major densitat de població del continent europeu i no oblidar que en el conjunt del Baix Llobregat i l’Hospitalet hi ha un total de 30.000 habitatges buits. És a dir que les administracions locals es podrien estalviar la construcció de gairebé la meitat dels pisos programats.

Però el veïnat més conscient sap del cert que aquesta percepció no concorda amb les polítiques urbanístiques dels diferents ajuntaments, la majoria governats pel Partit dels Socialistes de Catalunya des de fa quaranta anys. Aquestes polítiques només responen a interessos econòmics i especulatius, sense tenir en compte les necessitats reals de la població.


Això és el que opinen la quarantena de col·lectius i entitats adherides a la plataforma comarcal SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, organitzada a partir de les nombroses plataformes locals, com Salvem el Calamot, Ni un pam de terra, No més blocs, Salvem Oliveretes o SOS La Rierada, entre moltes d’altres.Amb el suport d’organitzacions ecologistes com Depana o Ecologistes en Acció, les veïnes fa temps que lluiten per la conservació del patrimoni natural alhora que denuncien l’especulació urbanística i el fenomen de la gentrificació. Organitzen assemblees veïnals, convoquen manifestacions a Viladecans, Gavà, Castelldefels o l’Hospitalet, impulsen consultes populars, interposen querelles judicials, denuncien la situació a la premsa local i comarcal…

Tot s’hi val per tal d’aconseguir aturar les grues. “Tots a una per l’Hospitalet”, deia l’eslògan de la campanya electoral del PSC a les municipals del 2019. “Un altre l’Hospitalet és possible”, replicaven les veïnes el mes d’octubre de l’any passat. “SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet”, les mateixes veïnes feien una crida a salvar el conjunt del territori, el març de 2020…

Avui han sortit a Gavà, ahir a Viladecans i demà on calgui, amb una única consigna: Aturem l’especulació i salvem el territori!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s