L’Alternativa d’Esquerres i la CUP es manifesten contra la corrupció a l’Hospitalet

alcazar plaza

La setmana del 8 al 14 de Juny esclatava un escàndol de corrupció dins el consell esportiu de l’Hospitalet amb la detenció i posterior posada en llibertat amb càrrecs de dos regidors del PSC que havien ostentat càrrecs dins el consell. Cristian Alcázar, segon tinent d’alcalde y primer secretari del PSC local, y Cristóbal Plaza, regidor d’esports. Junt amb ells, la policia també va detenir al director del Consell Esportiu, Eduard Gali. Acusats d’una trama de desviament de subvencions públiques després d’una denúncia realitzada por un altre regidor socialista, Jaume Graells.

En el ple del 26 de juny, Esquerra Republicana va portar una proposta per tal que l’ajuntament de la ciutat es personés com a acusació particular al cas Consell Esportiu L’H. Tot i tenir el vot favorable dels Comuns i del PP la moció no va prosperar. Com era d’esperar el Partit Socialista es va posicionar en contra i Ciutadans s’hi va abstenir. Finalment han estat els Comuns qui es personaran com a acusació popular en el cas. Els Republicans (ERC) van portar també la creació d’una Comissió d’Investigació per posar llum a les pràctiques irregulars dins el consell que visualitzen una llarga llista de males praxis. Aquesta mesura també reclamada des de fora de l’Ajuntament per l’Alternativa d’Esquerres va quedar impugnada amb els vots desfavorables del PSC. Paral·lelament la CUP de l’Hospitalet demanava la immediata dimissió de l’alcaldesa de l’Hospitalet Núria Marin.

Paral.lelament a la celebració del ple de Juny, l’Alternativa d’Esquerres i el moviment veïnal Altre L’Hospitalet és Possible van convocar una concentració davant les portes del consistori reunint desenes de veïnes clamant contra la corrupció dins el govern municipal. Els convocants van trobar a faltar un punt explicatiu del govern sobre el cas dins l’ordre del dia del Ple i demanaven també l’assumpció de responsabilitats per part dels regidors Cristobal Plaza i Cristian Alcázar.

concentració corrupció

Passat més d’un més de l’esclat de l’escàndol que implica dos regidors del PSC L’H, es torna a convocar concentració contra la corrupció a les portes de l’Ajuntament. Aquest cop convoquen dues forces polítiques de la ciutat, l’Alternativa d’Esquerres i la CUP de L’Hospitalet. El silenci còmplice del govern en majoria del PSC L’H contiuna provocant l’indignació de cada dia més veïnes i continua reforçant el moviment d’oposició a les manifestes pràctiques irregulars del govern de la segona ciutat de Catalunya. La convocatòria serà demà dia 22 a les 10:30 davant el consistori, al barri del centre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s