La vida abans que el capital


Les veïnes de l’Hospitalet han fet un pas endavant tornant a sortir aquesta tarda als carrers de la ciutat i ho han fet davant la situació de crisi generalitzada que vivim arreu i que ha colpejat durament la classe treballadora i especialment les dones i les migrades dels nostres barris.

Les participants en aquesta concentració han volgut posar de manifest sota el lema “vida abans que capital” que han estat les administracions qui han posat un altre cop els interessos del sector privat per davant dels de la població, alhora que han augmentat la repressió i la suspensió de drets i llibertats i han aprofitat per afavorir grans empreses i capitals de diferents sectors productius.

S´han recordat, a més, els fets de la setmana passada a Gràcia, on es van confiscar cartells, es van identificar manifestants i inclús es va detenir una noia durant una concentració. I l´han posat com a exemple de greuge comparatiu amb la tebiesa policial amb les manifestacions que l’extrema dreta està duent a terme arreu de l’Estat.

Les reivindicacions de les veïnes demanen posar la “vida al centre” i no deixar ningú enrere i criden a la participació de totes a properes concentracions, recordant la necessitat que la classe treballadora s’organitzi per front a “l’enèsima crisi sistèmica que patim”

Les concentrades han remarcat que “Ara tocar avançar. Entre totes, juntes, amb les veïnes del barri. Ben organitzades i combatives, enfortint les xarxes de suport mutu, laborals, d’aliments i els sindicats d’habitatge” activant així la solidaritat obrera que doni un cop de mà a les veïnes que encara no han cobrat els ERTOS, han perdut família o se´ls ha obligat a seguir treballant sense la protecció necessària.

Una situació que, a més, “ha accelerat les penúries que passem totes intentant pagar lloguers i hipoteques i la por a que tallin els subministraments bàsics. I ens ha deixat sense res per menjar ni alimentar les nostres criatures i confinades amb agressors masclistes a casa en una situació de violència i vulnerabilitat absoluta”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s