L’Hospitalet respon!

Solidaritat veïnal per vèncer la greu crisi sanitària del Covid-19, el popular “coronavirus”, arreu del país, també als barris de L’Hospitalet. Les xarxes de suport veïnal sempre hi són als barris de classe treballadora, com passa als hospitalencs des dels temps de les primeres cooperatives obreres.

Per defensar les veïnes quan les volen fer fora de casa seva, pateixen agressions sexuals, discriminacions per motius racials o són explotades laboralment.

I aquests dies són un magnífic exemple de com funciona l’autoorganització veïnal per fer front a la greu crisi sanitària provocada per l’expansió del virus Covid-19, més conegut com “coronavirus”.

Davant el decret que obliga al confinament de la gent a casa seva durant, com a mínim, dues setmanes, en poques hores s’han creat xarxes de suport mutu que pretenen cobrir els espais on no poden arribar la sanitat i els serveis públics.

Grups telemàtics de Telegram i WhatsApp a Santa Eulàlia, la Torrassa, Bellvitge, Collblanc i resta de barris de la ciutat, xarxa solidària creada en només un parell de dies per detectar les persones que necessiten suport i ajuda, ja sigui mèdica, sanitària o de qualsevol altra mena.


Es tracta d’autoorganitzar-se per barris, carrers, places i blocs d’edificis, per tal de trencar l’aïllament de les veïnes més vulnerables, en especial la gent d’edat avançada, per a què sàpiquen que no es troben soles i que poden comptar amb la col·laboració del veïnat a l’hora de fer la compra, acostar-se a la farmàcia a buscar algun medicament o qualsevol altre necessitat. La solidaritat veïnal en temps de necessitat torna a funcionar, L’Hospitalet sempre respon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s