Can Trinxet Viu resisteix!

Davant l’anunci d’obres a una de les naus de Can Trinxet i la prohibició de l’accés al recinte durant les mateixes, les veïnes de la plataforma Can Trinxet Viu s’han organitzat per resistir qualsevol intent de desallotjament.

Abans, però, han demanat una reunió urgent amb l’Ajuntament per tal de demanar en quines condicions es faran les obres i de fer-los saber que no abandonaran l’espai sense asegurar el manteniment de l’espai comunitari i de rebre garanties de que aquest no es veurà afectat per les obres, en especial l’hort.

Des de la plataforma recorden en un comunicat llegit a les portes de Can Trinxet, en una roda de premsa on han convocat als mitjans i al veïnat, que després d’anys d’abandó, el 12 de juny de 2018 el veïnat de Santa Eulàlia i l’Hospitalet va entrar al recinte de Can Trinxet per reclamar la cessió de l’antiga fàbrica per a ús i gestió comunitària. “Per tal de recuperar aquest espai que ja van sostenir les nostres àvies amb el seu esforç i treball, ens vàrem constituir com a plataforma amb el nom de Can Trinxet Viu!”

Durant aquest temps, la plataforma ha mantingut diverses reunions amb l’alcaldessa i el seu equip, de qui, tot i rebutjar la cessió de la gestió de l’espai, han obtingut el compromís de respectar l’espai comunitari. Per evitar un conflicte, i malgrat el menyspreu envers el col·lectiu manifestat per l’administració, exigeixen ara una trobada amb l’Ajuntament per acordar les condicions de continuïtat de l’espai comunitari de Can Trinxet Viu mentre durin les obres a la nau.

També critiquen les formes de l’Ajuntament a l’hora de fer publiques les obres i les condicions no pactades d’avantmà: “ara ens assabentem per altres vies de que no podrem accedir a l’espai des del moment en que comencin les obres d’instal·lació de llum i aigua en una de les naus”. “Amb l’excusa d’inici d’obres a la nau petita, des del govern municipal volen fer-nos fora de l’espai comunitari de Can Trinxet Viu sense obrir cap mena de negociació amb la plataforma ni donar explicacions al respecte”.

Fins i tot un dels membres del col·lectiu va ser identificat per la guardia urbana de l’Hospitalet fa pocs dies, quan es trobava dins del recinte fent fotografies. És el primer cop que passa i les veïnes de la plataforma avisen que seguiran “teixint comunitat i entrant a Can Trinxet”, perquè “si deixem de donar-li vida i de fer créixer un espai comunitari de les veïnes i per a totes les veïnes, l’única cosa que creixeran seran les males herbes”.

“Malgrat que el conjunt de l’espai es troba en un pèsim estat de conservació, pensem que tenim per endavant una oportunitat única de recuperar per al barri l’antiga fàbrica i fer-ne d’aquesta un espai viu i obert al veïnat, amb l’organització d’iniciatives i activitats comunitàries i integrat en la vida ciutadana”, ja afirmaven tres veïnes de Can Trinxet Viu el passat mes de desembre, durant una entrevista que van concedir a L’Hora Rebel.

En aquesta, reivindiquen la nau per al barri, és a dir tenir accés a l’interior del recinte fabril que encara resta dempeus, i a partir d’aleshores, “amb les condicions de seguretat i accessibilitat plenament garantides, el projecte de Can Trinxet Viu es podria desenvolupar de manera molt més completa que en les condicions actuals”.

“Tant si tenim accés al recinte interior com si no, continuarem organitzant activitats i impulsant iniciatives destinades a obrir encara més Can Trinxet al veïnat i a consolidar i eixamplar la base popular de la plataforma. Seguirem donant vida al barri i a la ciutat”, es plantejaven aleshores, abans de la prohibició d’accés a tot el recinte que no accepten de cap manera. “No ens faran fora”, conclouen.

One thought on “Can Trinxet Viu resisteix!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s