L’Ajuntament de L’Hospitalet nega els seus drets a entitats de la ciutat

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat incrementa el bloqueig administratiu a entitats de la ciutat. No és nou que el PSC de LH posa traves i nega permisos d’espais públics així com a recursos municipals a entitats que considera contràries a les seves polítiques o interesos. Facilitant però l’accés a aquests recursos públics o de l’espai públic, a les entitats que considera ”innòcues” o les que estan estretament vinculades al Partit dels Socialistes.

Entitats i col.lectius denuncien les negatives de l’Ajuntament

El darrer ha estat el boicot contra les botigues que venen els tickets de la calçotada popular de l’Hospitalet que el col.lectiu Can Trinxet Viu vol organitzar l’1 de febrer a Can Trinxet. Sembla ser que l’argument municipal és la prohibició de fer foc al recinte exterior de Can Trinxet.

Un bloqueig que ve de lluny

La Plataforma Pedro Àlvarez també ha estat víctima moltes vegades d’aquest bloqueig. El 2015, l’Ajuntament ja va negar la possibilitat d’organitzar un acte a la plaça de Granada al barri de La Florida, just davant d’on van assassinar a Pedro, al·legant falta de pressupost.

La plataforma només demanava una tarima i un punt de llum. Cal recordar que l’Ajuntament va aprovar una moció on explicitava tot el suport necessari a la Plataforma.

D’altra banda, el Sindicat de Llogateres de L’Hospitalet ha denunciat a través de les seves xarxes que l’Ajuntament ha ignorat absolutament tota família desnonada a la segona ciutat més gran de Catalunya.

D’aquesta manera, tracta d’impedir el suport al Sindicat de Llogateres i als grups que són l’única esperança per aquelles veïnes amenaçades de perdre la llar.

Fins i tot Un altre l’Hospitalet és possible, moviment veïnal format per més d’una trentena d’entitats locals, ha denunciat la negativa del consistori municipal a concedir permís per organitzar la manifestació del passat 16 de novembre.

Malgrat les traves consistorials, el moviment social, veïnal i popular segueix als carrers de la segona ciutat del país.