Les entitats de L’Hospitalet convoquen una gran manifestació el Dissabte 16 de Novembre

A un dia de la manifestació que convoquen més de 30 entitats de la ciutat, els suports continuen creixent. Demà dissabte 16 de Novembre totes les Hospitalenques estem convidades a participar a la manifestació per un #AltreLHpossible.

EJaGJczWsAAF4DU

La manifestació arrencarà a les 11:00h a Can Trinxet, espai on les veïnes del barri tracten de recuperar amb una gestió comunitària. Un espai obert, on realment puguin participar les veïnes. El segon punt de Trobada, a les 12:00h és davant de l’edifici històric Cosme Toda, on les veïnes de Sant Josep també tracten de protegir i recuperar per a la ciutat. El recurregut de la manifestació finalitzarà a l’ajuntamnet on es llegiran les reclamacions que demana el moviment per un ALtreLHpossible.

Diferents entitats han convocat als seus barris d’origen.

Defensem el Castell de Bellvís convoca a les 10:30h a la Plaça Espanyola de la Torrassa per anar plegades fins a Can Trinxet.

El col·lectiu No més Blocs convoca a les 10:00h a la parada de metro de Bellvitge al Mercat nou.

La Plataforma Salvem el Parc de L’Alhambra Convoca a les 10:30 al Parc de l’Alhambra.

Una Clam Popular per un altre model de ciutat

El passat dilluns 4 de Novembre, més d’una trentena d’entitats van convocar una roda de premsa on van presentar un manifest amb les seves reclamacions, denunciaven a l’hora el model especulatiu i antisocial del govern municipal i la falta de polítiques públiques pensades per a la majoria de la població i respectuoses amb el medi ambient.

Aconseguir una moratòria urbanística, recalcant la urgència d’aquesta als massificats barris del nord. La protecció total i recuperació del  patrimoni de la ciutat. Aconseguir una ciutat respectuosa amb els espais verds i l’espai públic. Compromís amb la lluita contra el canvi climàtic. La protecció de les persones per sobre de interessos econòmics. En son les principals demandes.

Suport mai vist del moviment veïnal

5 entitats veïnals donen suport a la convocatòria de la manifestació. L’Associació de Veïnes Independents de Bellvitge, l’AVV Som Santa Eulàlia, l’AViV de la Florida, l’AVV Collblanc Torrassa i l’AVV del Gornal. Tot i així no ha tingut el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de L’H, que en la seva última assemblea va aprovar no donar suport a la manifestació. Persones molt estretament vinculades al PSC de L’H, membres de l’AVV de Bellvitge, van votar en contra de la participació en aquest clam popular.

Històricament la FAV ha rebut molts retrets, per ser un agent col·laboracionista amb el que molts anomenen el Cortijo L’H i no prestar la suficient atenció a les veïnes de L’Hospitalet. El control polític per part del partit dels ”Socialistes” sobre agents veïnals és, lamentablement, palpable encara avui. Un motiu més per creure en un #AltreLHpossible.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s