Neix, La Perifèrica

Estem de sort, ha nascut La Perifèrica. Un nou mitjà digital a L’Hospitalet. El passat 26 de setembre es va inaugurar el seu web. Un mitjà que neix per, tal i com afirmen elles mateixes, comprendre la realitat contradictòria de la nostra ciutat. Ciutat, cultura i crítica social amb visió perifèrica, afirmen. Aquesta iniciativa neix de la ma del Centre d’Estudis de L’Hospitalet.

1500x500.jpg

Amb articles que van des de com re-inventar el periodisme local a com funciona la participació al nostre municipi, plantejaran diferents reflexions i recerques que aportaran relat, bibliografia i recerques d’ambit local. En aquests primers articles han comptat amb la intervenció de luxe de la periodista de la Florida, Montse Santolino.

Aquesta iniciativa se suma a la llarga trajectòria de l’interés del centre d’estudis per preservar i generar coneixement, anàlisi i crítica de tot allò que passa a nivell local. La segona ciutat de Catalunya, amagada moltes vegades per la ”Gran Barcelona”, ha tingut una mancança de discurs propi i difusió més enllà del que li ha interessat al perenne govern local.

La Perifèrica aporta una llum que des de fa molt temps ha sigut necessària a la ciutat. Aportant reflexió i estudi sobre les dades, en un moment on la lluita per el ”click” han convertit moltes vegades a gran part del  periodisme en un agent de la desinformació.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s