Els curs s’inicia infrafinançat

La xarxa groga desmenteix al regidor d’Educació a L’Hospitalet, Jaume Graells, el curs 2019-2020 no s’inicia amb normalitat. Aquesta ha sigut una de les afirmacions que des de l’espai de defensa de l’educació pública s’han explicat en el seu manifest.

En el manifest podem llegir que a l’Hospitalet ja fa 8 anys que 2 escoles esperen la construcció dels edificis corresponents, i no només aquestes continuen amb els mòduls provisionals, sinó que aquest curs s’han instal·lat nous barracons a l’Institut-Escola Pere Lliscart, a l’Institut Jaume Botey, i a les escoles Pep Ventura i Milagros Consarnau, el curs 2019-2020 s’inicia amb més alumnes estudiant a barracons que tot i estar operatius presenten algunes mancances i tasques inacabades.

També fan esment que a Catalunya hi ha més de 20.000 alumnes estudiant en 1013 barracons, davant aquest panorama generalitzat, la xarxa groga considera que a L’Hospitalet la situació és ”normal” dins la gravetat, que suposa aquesta realitat que ha esdevingut crònica.

Consideren que la normalitat educativa arribarà en el moment que la inversió en educació sigui l’adequada, com a mínim el 6% del PIB que estableix la LEC i que mai s’ha aplicat tot i ser una norma vigent des de 2009. I per això des de la Xarxa groga de L’Hospitalet afirmen rotundament que el curs s’ha iniciat amb un greu infrafinançament per manca de voluntat política.

Creuen que amb una millor planificació, inversió i oferta de centres fossin les adients, les administracions podrien millorar, els camins escolars, aconseguir una veritable escola inclusiva, cobrir les necessitats dels equipaments, l’atenció especialitzada a la diversitat dels alumnes, combatre la segregació escolar, reduir l’absentisme i l’abandonament escolar. I consideren que en comptes d’això, aquest curs s’inicia, una vegada més,  amb mancances i tasques pendents. 

Unes ràtios disparades per sobre de la capacitat ordinària, han provocat un centres educatius molt plens, fet que, ha provocat massificació d’aules i centres educatius. des de la Xarxa groga consideren que és fruit també de la matrícula viva 19 i l’aparició de nous ”bolets” com el P3 que per tercer any s’ha creat a Santa Eulàlia.

La xarxa groga de L’Hospitalet es compromet a seguir reclamant durant aquest curs els recursos necessaris per garantir una escola pública de qualitat.

xglh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s