S’inaugura a L’Hospitalet L’Espai la Figa

Diferents col·lectius de la ciutat inauguraran el proper dissabte 28 un nou espai físic obert a les veïnes de l’Hospitalet . Aquest espai neix de la mancança d’espais municipals i/o auto-gestionats i per els col·lectius, i la mancança també d’activitats a L’Hospitalet amb una mirada més comunitària i de base.

cropped-logo-web-1

Aquest projecte impulsat per, l’Arrel Cultural, Arran L’Hospitalet, el Col·lectiu Akelharre i som Barris. busquen amb aquesta experiència enfortir els propis col·lectius impulsors així com potenciar el conjunt d’agents del moviment popular de L’Hospitalet, ajudant a enxarxar les persones, col·lectius i entitats. Tenen la ferma voluntat de consolidar aquest projecte de forma autogestionària, estretament connectat amb la realitat socio-política i cultural de l’Hospitalet tal i com expliquen al seu web.

L’espai estarà obert a acollir col·lectius, projectes i iniciatives del barri i de la ciutat que promoguin la difusió de la cultura popular, la recuperació de la cultura política de ciutat obrera, l’auto-organització juvenil, el feminisme, el treball relacional i de cures.

El projecte s’ha estat treballant per les entitats impulsores, des de fa gairebé dos anys. Creuen que el model cultural actual de la ciutat no permet la participació real de les veïnes i molt sovint l’art o la cultura són mercantilitzades. Aquest projecte no està emmarcat en el Districte Cultural, que, tal i com califiquen des de la Figa és un producte comercial buit de contingut i no un projecte cultural. I volen ser un projecte realment arrelat al territori, i esdevingui referencial per a les veïnes i els veïns del barri i de la ciutat amb inquietuds i motivacions socio-polítiques i culturals.

La Salut, la cultura Popular i l’empoderament veïnal són els eixos que es treballaran principalment en aquesta nova proposta de ciutat. L’Espai la Figa oferirà a les veïnes un ampli ventall de tallers. Des de Meditació creativa fins a Ioga i introducció al Shiatsu, fins a Tallers de llengües passant per l’Educació en la Pau i tallers de danza tant de flamenc com de Burlèsque. Molts dels tallers que es realitzaran busquen l’empoderament i el coneixement del propi cos. Alguns d’aquests tallers estan més enfocats a les dones, com el de Burlèsque i el de ”Connectant cos i ment amb l’Art.

La Inauguració, serà durant tota la jornada del proper dissabte. Començant a les 12 amb un Vermut i amenitzat amb Jazz. I finalitzarà amb la Cloenda a les 21:30. Els col·lectius i persones integrants explicaran el projecte durant el torn d’escenari obert a les 17:00 h.

Cartell Inauguració La Figa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s