La repressió a l’independentisme no fa vacances

IMG_20190731_184240.jpg

1 any i un 1 any i sis mesos de presó per Laia Roca i Lluís Mollon. Aquesta és la sentència del #JudiciFarsa a què han hagut de fer front les dues veïnes de l’Hospitalet de Llobregat per haver-se manifestat contra la detenció a Alemanya del MHP Carles Puigdemont, el 25 de març de 2018. “Barreja de ràbia i indignació amb un indescriptible alleujament” per no haver d’entrar a la presó són els sentiments contradictoris de la Laia i el Lluís. I un etern agraïment a totes les persones i col·lectius que els han donat suport i escalf durant aquests llargs mesos de patiment i angoixa. 

IMG_20190731_184236.jpg

La manifestació multitudinària del passat 6 de juliol als carrers de Barcelona i les innombrables mostres de solidaritat per part de moltes veïnes de l’Hospitalet i també de Barcelona i d’altres indrets del país demostren, un cop més, la indiscutible xarxa de tendresa humana enfront de la implacable i cruel repressió exercida per les forces policials, tant se val si es diuen Mossos d’Esquadra, Policia Nacional o Guàrdia Civil. 

El 25 de març de 2018 van sortir al carrer desenes de milers de persones per defensar el president del Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, en un moment en què aquest es trobava intervingut pel Govern espanyol, amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. I la resposta varen ser persecucions, cops de porra i fins i tot intents d’atropellament, amb les posteriors identificacions i detencions de la gent que s’hi va manifestar aquell vespre davant de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona. 

Dues d’aquelles persones, la Laia i el Lluís, van ser identificades quan eren lluny de la concentració, assegudes en un bar, i van ser acusades de prendre part als aldarulls que s’hi van produir en resposta a la desproporcionada reacció dels Mossos i com a conseqüència de la tensió i la indignació del moment. 

La resposta popular va ser immediata amb la creació del grup de suport a les veïnes de l’Hospitalet, @SuportLaiaLluis, que durant aquest inacabable temps d’espera ha fet una excel·lent campanya de difusió amb la participació en nombrosos actes conjuntament amb molts altres col·lectius i plataformes de les centenars de persones represaliades del moviment independentista: #AdriEtVolemACasa, #TamaraNoEstàsSola, #EncausadesTSJC, etc. 

El mateix mati de la sentència, es feia pública la detenció de 9 persones més per la suposada participació en diverses accions i mentre les companyes de l’Hospitalet feien la roda de premsa davant els jutjats de l’Audiència Provincial, es convocava l’enèsima concentració de protesta davant la tristament cèlebre comissaria de Les Corts. Les tres menors detigudes han sigut possades en llibertat a les 17:00h. Les altres 6 han sigut posades en disposició judicial.

La repressió no fa vacances i la lluita als carrers tampoc. Ni un pas enrere!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s