El Sindicat de Llogaters Contra els lloguers abusius a L’Hospitalet

L’augment de preu del lloguer no és per res un fenomen que acabi a Barcelona. El model Barcelona s’ha estès perillosament com una taca d’oli per tota l’àrea metropolitana, colpejant greument L’Hospitalet. A L’Hospitalet el preu del lloguer ha augmentat un 45% els darrers 4 anys segons idealista i només el 2018 va augmentar un 6%.Ens trobem en una situació on un pis de 30m2 costa entre 700 i 800 euros al mes, donant peu a habitatges massificats que suposen un risc per les famílies que hi viuen, com vam veure fa un mes.

Davant aquesta situació, el Sindicat de Llogateres fa una crida als i les llogateres per tal que s’organitzin per assolir uns lloguers justs. Les diverses seccions del Sindicat de Llogateres del Baix Llobregat organitzaran el proper 4 de Maig al Casal d’Entitats una formació oberta a tothom interessat a conèixer la LAU i, com recalca el Sindicat, com defensar-se col·lectivament per poder quedar-se a casa.

Cal recordar que el Sindicat de Llogateres ja ha realitzat dues trobades a la ciutat. La Primera ocasió va ser també per conèixer millor la LAU i els drets de les llogateres. La formació va ser al Centre Cultural Santa Eulàlia, a l’Hospitalet de Llobregat, en col·laboració amb el Col·lectiu Akelharre, l’Associació de Veïns Cinc Carrers i Som Santa Eulàlia. En aquesta formació s’hi van apropar llogaters i llogateres de la ciutat que estaben experimentant les mateixes pressions que a a la ciutat veïna.Varis assistents en aquesta primera formació van constatar que el que intermediaris i propietaris els havien presentat com a única sortida possible per al seu cas constituïa en realitat una forma d’abús immobiliari.

La segona trobada del sindicat a L’Hospitalet va ser el passat 17 d’abril a la Plaça Espanyola. Aquest acte, co-organitzat amb la PAH L’Hospitalet, va tenir lloc a la Plaça Espanyola al cor de Collblanc-Torrassa. En aquesta formació s’hi van trobar moltes de les afectades i afiliades del sindicat de llogateres a la ciutat. Ja son moltes les veïnes de la ciutat que s’han plantat davant l’apujada dels lloguers i el retrocés en drets que estan patint. La lluita per un lloguer digne no s’atura, afirmen des del Sindicat de Llogateres.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s