L’Hort comunitari a #CanTrinxetViu ja és una realitat.

Les veïnes del barri de Santa Eulàlia a L’Hospitalet podran gaudir d’un nou espai de trobada per compartir vivències i coneixements, i tot, gracies a la iniciativa i lluita constant del col·lectiu Can Trinxet Viu que des de 2018 han reivindicat la rehabilitació de la històrica fàbrica del barri. La plataforma Can Trinxet Viu, que va ser presentada el 10 de juny de 2018, impulsada per l’associació veïnal 5 Carrers de Santa Eulàlia i formada per més de 30 entitats de la ciutat i nombroses veïnes a títol individual. Continuen reclamant l’ús veïnal i comunitari del recinte fabril.

El 6 de Març la Plataforma va aplegar a més d’una centenar de veïnes a la porta de l’ajuntament per reclamar al govern municipal la gestió de Can Trinxet. Dia en el que la plataforma va fer entrega en una reunió amb l’alcaldessa del projecte ‘Can Trinxet, un espai social i obert a la ciutat’.

Foto via @CanTrinxetViu

La construcció de l’hort comunitari és una important passa cap a la recuperació i gestió veïnal del edifici restant del complex fabril. La Plataforma ha convocat jornades de treballs cada dissabte a l’hort. La Plataforma Can Trinxet Viu també ha fet una crida per aconseguir materials com ara, para-sols, cadires i taules. Aquesta crida ja ha trobat resposta amb la solidaritat veïnal que s’ha mostrat amb la rebuda per part de la plataforma de diferents objectes. El passat 25 d’Abril les veïnes van rebre la terra i el dissabte 27 van poder plantar els primers planters. planters que brotaran amb força. La força de les veïnes organitzades.

Foto via @CanTrinxetViu

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s