Un Sant Jordi reivindicatiu a L’Hospitalet

Avui com cada any s’ha celebrat a la rambla Just Oliveres de L’Hospitalet la tradicional fira de Sant Jordi. Entitats, partits polítics i plataformes veïnals de la ciutat han participat enèrgicament. Sense desmerèixer els llibres i les roses, avui ens fixarem en algunes de les lluites de la ciutat que avui estaven representades a la fira de Sant Jordi. Cada any la Rosa i el llibre son menys l’excusa per sortit a muntar la paradeta. Cada any son més les entitats veïnals que aprofiten aquesta diada per visualitzar les seves lluites i reclamacions a la ciutat.

La Plataforma Salvem el Castell de Bellvís ha aprofitat el dia del llibre per recollir propostes de les veïnes per recuperar l’edifici que li Dona nom al barri de la Torrassa. La Plataforma ha rebut una bona acollida per part de les veïnes que han omplert un mural amb les seves idees i propostes. Identitat is get arribar les veïnal que s’apropaven les seves reclamacions com l’urgent necessitat de protegir la cornisa de la Torrassa per la seva importància històrica. Recentment l’entitat denunciava una nova destrucció d’elements patrimonial l’esmentada àrea d’interès arqueològic.

El grup de suport de Laia i Lluís, 8 anys x Manifestar-se, ha estat molt present avui també a la Fira de Sant Jordi. El grup de suport de les dues veïnals encausades han estat durant el dia d’avui venent les seves samarretes i bosses a les parades de l’ANC L’H, d’Esquerra Republicana i la CUP L’H. La venta d’aquests articles sumarà recursos per les costes del procés judicial que els hi ve al damunt.

La recent creada Plataforma en defensa de la Alhambra, formada per veïnes de Santa Eulàlia i altres barris de L’Hospitalet de llobregat, també ha estat present en aquesta jornada de cultura. Sota el lema ”Salvemos el Parque” han estat explicant la seva tasca de la ma de La Marea Pensionista de L’Hospitalet.

Foto via @salvemalhambra

També han estat presents la PAH Ciutat L’H. Una de les 5 PAh’s de L’Hospitalet. Que amb les seves reivindicacions sobre els desnonaments han inundat de roses la rambla Just Oliveres.

L’Hospitalet continua lluitant i ensenyant la seva cara més reivindicativa dia a dia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s