COMUNICAT ICV L’H

Iniciativa Els Verds de L’Hospitalet abandona la candidatura de L’H en Comú Podem per a les municipals del proper 26 de Maig. A l’actualitat, ICV L’H integra juntament amb EUiA i Pirates el grup municipal CanviemLH.

ICV abandona la seva voluntat de participar a les eleccions municipals a través d’un comunicat emés el passat dijous 11. Segons el comunicat d’ ICV L’Hospitalet, “en aquestes darreres setmanes s’han succeït diferents moviments partidistes fora del Grup Motor i de la Comissió de Candidatura”.

El partit eco-Socialista denuncia irregularitats en el procès de primàries per confeccionar la llista a l’Alcaldia dins de LH en Comú Podem. També denuncia que la metodologia contradiu els estatuts de Catalunya en comú i que “es reserven 14 llocs a una mateixa candidatura, excloent tota possibilitat d’integrar altres sensibilitats”.

“Iniciativa per Catalunya Verds de L’Hospitalet no participarà en aquest espai polític”. -Diuen ” S’ha trencat el clima de confiança, la qual, considerem que és un greu error degut als reptes de futur que es presenten a la ciutat, amb una, més que possible, aparició d’un grup municipal d’extrema dreta”

El comunicat tanca dient que malgrat la manca d’acord per a les eleccions municipals de 2019, estan valorant diferents opcions per “continuar incidint en la política municipal”

COMUNICAT RESPECTE A LES PRIMARIES DE @LHencomupodem
” El passat mes de novembre de 2018 es va constituir el grup motor de @LHencomupodem de la ciutat. Han estat mesos intensos de treball, reunions, assemblees, jornades, programa en marxa…
El nostre objectiu sempre ha estat conformar una candidatura de consens amb una àmplia diversitat de visions de la ciutat, plural, barreja d’experiència, noves incorporacions i amb treball constant amb les entitats de la ciutat.
En aquestes darreres setmanes han succeït diferents moviments partidistes fora del Grup Motor i de la Comissió de Candidatura:
– Les primàries reserven 14 llocs a una mateixa candidatura, excloent tota possibilitat d’integrar altres sensibilitats.
– El reglament de primàries s’ha realitzat i pactat segons conveniència dels partits que han pactat fora del Grup Motor. I es realitzen en un espai no neutral.
La metodologia establerta de les primàries no respecta l’acord marc aprovat establert per aquestes dinàmiques (l’article 35 i 36 del capítol II Estatuts Catalunya en Comú i reglament marc de primàries capítol II) al no ésser aprovats ni ratificats per assemblea previa.
La nostra proposta, sempre presentada dins els òrgans col·legiats de @LHencomupodem i en concret a la Comissió de candidatura, ha sigut cercar un candidat de consens, una candidatura consensuada per assolir l’objectiu de confluència i ratificada per totes les inscrites.
ICV LH és propietària de la seva història a la ciutat, ara que es compleixen 40 anys d’ajuntaments democràtics, per això no podem deixar de reivindicar les polítiques d’esquerres del PSUC així com les polítiques educatives que s’han estat duent a terme durant els darrers 20 anys.
Malgrat que no hem arribat acords, volem constatar que volem continuar treballant per la nostra ciutat, per una ciutat roja, verda i violeta, així que estem valorant diferents opcions per poder continuar incidint en la política municipal. Us informarem el més aviat possible. “
ICV l’Hospitalet de Llobregat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s