Entrevista a: Jordi Monrós, Candidat a alcaldable per Primàries L’H

-Com consideres/eu que ha sigut la gestió de l’actual govern de la ciutat?
El Govern de la ciutat, fruit d’estar més de 40 anys (que es diu ràpid), governa per inèrcia. Fa tants anys que són el capdavant de la ciutat que ja no veuen l’Hospitalet amb objectivitat i això fa que neguin i obviïn constantment els problemes reals de la ciutat.

-Quines considereu que son les prioritats per a la ciutat?
Per mi, la prioritat de l’Hospitalet és garantir que tots els hospitalencs tinguin una bona qualitat de vida a la seva ciutat. I quan dic tots, vull dit tots. Els que viuen a l’entorn de la plaça Europa però també els que viuen a La Florida, Torrassa, Gornal i qualsevol altre barri de la ciutat.
I quan parlo de qualitat de vida vull dir que tothom a de poder viure en un barri amb uns carrers nets i endreçats, amb una bona convivència i amb civisme. També és qualitat de vida viure en una ciutat que pot estendre la mà a qui més ho necessita, que tothom tingui un sostre digne sota el que dormir i que ningú passi gana, ni fred.
-Com valoreu/es la negativa del govern local a la municipalització de serveis?
Per nosaltres, el tema de la municipalització de serveis no és un tema on es pugui dir que tot és blanc o negre. És un tema complicat, que cal estudiar molt detingudament i avaluar exactament quins serveis públics poden ser municipalitzats i quins no. Nosaltres, pensem que els serveis públics han de ser eficaços i eficients. Aquesta és la nostra principal premissa. Amb això al cap, si un servei públic ha de ser més eficient si es municipalitza, endavant. Però, si no, no cal.
-Com valoreu el Pla integral de la Florida?
La Florida és un barri al que cal prestar una especial atenció. I, potser, ja fa molts anys que aquest pla s’hagués hagut de fer. Per nosaltres, el pla integral és un primer pas, una bona fórmula per començar a treballar però no és la solució definitiva ni un beuratge màgic.
-Com teniu pensat solucionar els problemes d’acinament que pateixen els barris del nord?
Tenim una ciutat molt densa i això és difícil de solucionar. No podem tirar a terra tots els edificis que ens sobren. Això és evident. Però el que si que podem fer és tenir molt clar que som un ciutat massificada i no agreujar el problema. Amb això vull dir que cal introduir el verd a la nostra ciutat (i no eliminar-lo com està fent a hores d’ara l’equip de govern amb el Pla Director de l’Arbrat, que està eliminant quasi tots els arbres dels carrers). Cal fer que les nostres places, carrers i parcs siguin llocs verds, macos i amables on la gent pugui sentir-se al costat de la natura. Per una altra banda, també cal fer un pla d’actuació respecte les noves construccions. Com volem la ciutat? Aquesta és la pregunta que cal fer-se i, amb la resposta, fer un pla de futur.
-Com valoreu la iniciativa Pisos Rusc de Haibu a la ciutat que vulnera flagrantment la normativa sobre el que es considera un habitatge?
No podem permetre l’existència d’infrahabitatges a l’Hospitalet. De cap manera. De fet, només assabentar-nos que aquest tipus d’habitatges volien fer niu a la nostra ciutat vàrem presentar una moció al ple de l’Ajuntament demanant que s’estudiessin tots els buits legals sota els quals aquest tipus d’empreses podien, suposadament, demanar permís per la seva activitat i que, acte i seguit, es modifiquessin les normatives per impedir-ho.
Si el nostre objectiu és que tothom tingui un habitatge digne, no podem donar llum verda a l’existència d’infrahabitatges com aquests.
Com afrontareu l’escàndol dels sobre sous de la Guàrdia Urbana que porten donant-se des de fa anys?
El primer de tot, dur a terme una investigació concreta i específica de tot el que està passant. I, després, depurar totes les responsabilitats. Paral·lelament, cal renovar i millorar les directrius que regeixen aquest cos i que, ens consta, generen malestar entre els agents.
-Com valoreu la implantació de Mobike a la ciutat? Creieu que ha de deixar la ciutat tal i com reclamen 147 entitats?
El tema del Mobike és un escàndol. Per voler fomentar el transport sostenible a la ciutat el que han acabat fent és impossibilitar la mobilitat de la ciutadania. I, el que és pitjor de tot, és que l’equip de govern no ho veu, no ho vol assumir i ho nega.
Nosaltres creiem que la ciutat necessita un servei de bicicleta compartida però també necessita que aquest servei sigui cívic. L’equip de govern ha de fer complir el contracte a Mobike i ho ha de fer amb mà dura. I, si tot i així Mobike continua representant un problema a la ciutat, com ho fa ara, que es rescindeixi el contracte.
-Com teniu pensat aturar la crescuda de l’extrema dreta a la ciutat?
Crec que la crescuda dels discursos populistes i demagogs que fa l’extrema dreta només es poden aturar des de la informació, la formació i la responsabilitat. No podem donar ales a aquest tipus de discursos a l’Hospitalet, ni deixant equipaments públics ni, després, fent publicitat d’aquests actes. Amb això últim em refereixo a que, moltes vegades, som els mateixos polítics i, deixa’m que ho digui també, els mateixos mitjans de comunicació els que fem d’altaveus d’aquests missatges feixistes tot replicant el que han dit. No ho hem de fer, hem de ser responsables. No podem estendre aquest missatge d’odi.
-Quines solucions proposeu per l’emergència habitacional que esta patint la població de L’Hospitalet?
La solució a l’emergència habitacional no està només en mans de l’ajuntament. És un problema complex i, com a tal, necessita de solucions complexes. El primer que cal fer és garantir una acció coordinada amb les diferents administracions, en concret la Generalitat. D’aquesta manera, podrem anar incrementant el parc públic d’habitatge, que a hores d’ara és quasi inexistent a la ciutat.
-Quin creieu que ha de ser l’ús de l’edifici de Can Trinxet?
L’ús de Can Trinxet l’han de decidir els veïns i veïnes. Com el poliesportiu del Gasómetre o el PDU Granvia. Aquesta ciutat ha d’acostumar-se a preguntar al a la ciutadania què és el que vol i què és el que necessita. El govern, ha de posar uns projectes sobre la taula i és la ciutadania la que ha de cedidir.
-Quines son les vostres possibles aliances per tal d’aconseguir portar a terme les vostres polítiques?
Nosaltres no parlem d’aliances, parlem de diàleg. Creiem profundament en el diàleg per poder portar a terme les nostres polítiques.
-Quins creieu que seran els vostres resultats a la contesa electoral del proper maig?
Espero que les properes eleccions municipals donin una bona representació del vot demòcrata, independentista i republicà. Penso que la llista transveral i plural defensada des de Primàries l’Hospitalet és el mecanisme que la ciutat necessita per garantir una major i millor representació dels nostres interessos. Que la llista de Primàries l’Hospitalet aglutini el vot independentista i republicà és la millor eina per fer que l’Hospitalet sigui una peça clau de la República Catalana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s